torsdag 29. desember 2011

Julekos - Brune pinner

Da var den glutenfrie julebaksten i gang. Det blir nok ikke 7 sorter, men kanskje 5. Vi får se.
Disse har jeg alltid bakt med hvetemel, så jeg var spent på resultat når det måtte erstattes med glutenfritt mel. Men de ble kjempegode.

Oppskrift

200 g smør
200 g sukkerar
2 eggeplommer
1 ss lys sirup
1/2 td kanel
1 ts vanlijesukker
1 ts natron
300 g glutenfritt lyst mel

Egg til pensling
Perlesukker og hakkede mandler til pynt,

Rør sukker og smør hvitt. Bland de tørre ingrediensene i. Egg tilslutt. Elt deigen godt sammen.
Del deigen i 6 emner. Trill pølser og trykk dem til flate stenger på bakepapir.
Pensle med egg og dryss på perlesukker og mandler.

Stek kakene i 10-12 minutter på 175 grader.
Ta ut og la hvile et par minutter før du skærer stenger mens de ennå er halvvarme.

Smelt smør og hell det over havregrynene som får hvile ca 1/2 time.
Tilsett eggene. Bland mel, bakepulver og sukker. Bland i det tørre. Rør godt for hånd.

Legg teskjeklatter på bakeplaten med god plass mellom kakene, siden de
renner utover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar