tirsdag 18. januar 2011

Kjøttdeig-glede med gul & rosa saus

Med inspirasjon fra http://glutenogmelkefri.blogspot.com/ og litt egen tilpasning,  laget jeg idag en enkel og god middagsrett for 4 sultne mager. Retten inneholdt ris kokt i kjøttkraft, karbonadedeig, bacon og diverse grønnsaker, samt 2 forskjellige glutenfrie sauser fra Toro -  en rosa og en gul - altså noe  for enhver smak. Minstejenta er ikke så glad i bernaise, så hun fikk den rosa sausen. Resultatet ble bra og vi ble gode og mette :-)


Oppskrift:
1 pk karbonadedeig (400g)
1/2 pk smårettsbacon
1 løk
4 champinjonger
1 gulerot
1/2 paprika
salt, pepper og krydder






Fremgangsmåte:
Kok risen i Toro kjøttbuljong.
Kutt opp grønnsakene i passe biter.
Brun løk, champinjongen, karbonadedeig og krydder
Tilsett resten av grønnsakene.

Gul saus (Toro Lett Bernaise)
Smelt 25 gram melange (gluten og melkefri)
Tilsett sauspulveret
Rør inn ca 2,5 dl melk (laktosefri)

Rosa saus (Bretagne kyllingsaus med paprika og hvitløk)
Smelt 25g melange (gluten og melkefri)
Tilsett sauspulveret
Rør inn 1,5 dl van og 1,5 dl melk (laktosefri)

Anrettes i en dyp skål.  Et par store skjeer ris i bunn, deretter kjøttdeigblandingen. Noen skjeer gul saus på den ene siden og noen skjeer rosa saus på den andre. Tilslutt en  liten kvast organo som pynt på toppen.  Lekkert for øye.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar