søndag 9. januar 2011

"Spis meg opp" - Bolleglede

Boller er jo de aller fleste barns favorittbakst - og i hvertfall i vårt hjem! Som "fersking" på glutenfri bakst og med 4 mislykkede brød i bossbøtta, var nok ikke motet helt på topp. Men boller er et "must", så her var det bare å brette opp armene og gå løs på utfordringen. Med litt forhåndsorientering på nettet, sammenligning av oppskrifter og en liten dash egen tilpasning, endte jeg opp med oppskriften nedenfor. Resultatet ble over all forventning, derav navnet: spis meg opp boller. Maja som nesten ikke har spist brød på 2 måneder, hev seg ivrig over en nybakt bolle. Myk og god konsistens. Kanskje litt lite smak, men herlige med smør og ost - og ypperlig til f.eks skoleboller med både melis og kokos på toppen.


Oppskrift:
50 g gjær
ca 4 dl lunken laktosefri lettmelk
1 egg
2 ss blå margarin (melkefri)
1 pk Rød Semper Mix
3 ss rismel
6 ss sukker
1 - 2 ts kardemomme




Bland de tørre ingrediensene i en bolle og ha de i mixeren. Løs opp gjæren i lunken melk. Hell den over melblandingen. Visp egget lett i en kopp og hell over melblandingen.  Smelt smøret og ha i tilslutt. Kjør mikseren i ca 5 min. Hev deigen over varmt vannbad til den er dobbelt så stor, ca 45 minutt.

Ta på engangshansker og litt olje på hendene. Form boller og legg på stekebrett. Dersom du synes røren er løs, kan du
evt. bruke en isskje. Hev bollene over vannbad ca 20 minutter til. Pensle med egg.

Stek på 225 grader i 10 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar