Det er helg og tid for litt kos for store og små igjen. Og der er vel ingen hemmelighet at glutenfri gjærbakst er en utfordring, men utfordringer er til for å løses. Siden solboller er en favoritt i familien, måtte jeg jo bare prøve å lage disse med glutenfritt mel. Denne gang traff jeg spikeren på hode.Maja var ute og lekte med andre småbarn i gaten, mens mamma tryllet frem boller. Deretter tok jeg med meg et stort brett nystekte boller ut i gata, til både voksne og barns fornøyelse. Desverre glemte jeg i farten å ta bilde denne gang :-)
Oppskrift
3,5 dl romtemperert laktosefri melk
80 g usaltet smør uten melk
50 g fersk gjær
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
110g fruktose (eller sukker)
1/2 ts salt
10 dl glutenfritt lyst mel ( 530 g hvor jeg blandet halvparten av Toro og Semper + 30 g Jyttemel)
2 egg
Smelt smør. Bland med melk. Rør ut gjæren og tilsett fiberhusk. Svell i 5 min.
Bland det tørre sammen. Ha dette i kjøkkenmaskinen og bland i eggene.
Tilsett det våte og elt i 5 minutt. Deigen bli litt klissete.
Hev i 1,5 time under plast.
Bruk en isskje smurt med olje og form boller så godt du kan. Husk bakepapir på brettet.
Lag en grop midt i hver bolle og fyll med vaniljekrem.
Fyll vaskekummen med litt kokende varm vann. Sett brettet over og hev 30 min.
Stek på 180 grader ca 12-15 minutter.
Kjøl ned på rist og pynt med melis.Hvis du vil ha skoleboller, strør du bare på kokos i tillegg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar